Med “foto på lærred” kan du nemt skabe din egen personlige vægkunst eller få guldklumpen op på væggen. Her kommer endnu en anmeldelse fra Kreative Krumspring og denne gang har jeg afprøvet foto på lærred.

Når først du har motivet på plads, kan du på hurtigt og nemt få printet og opspændt dine fotos på lærred. Fotohandleren analyserer automatisk dit foto, når du indlæser det på hjemmesiden. Det betyder, at du kun kan bestille dit foto i de størrelser de anbefaler (i forhold til motivets kvalitet). Det er rigtig smart, for så får du ikke bestil noget, der ikke ”tåler” en forstørrelse.

redigere dit billede

Desværre er der ingen muligheder for at redigere dit billede på deres hjemmeside, så hvis dit foto skal beskæres eller hvis du ønsker at regulere på farver, lys eller kontraster, skal du have dit billede ind omkring et billedredigeringsprogram først. Det er dog noget de fleste kan klare, men det kan være en lidt besværlig proces for dem, der ikke er vant til at redigerer deres egne billeder.

Handler det om at få flere farver på væggene, har de deres eget galleri, hvorfra du gratis kan vælge imellem mange tusinde farverige motiver. Det kan være en god løsning for dig, der ikke selv er den store fotograf, for så sikrer du dig et smukt motiv, hvor billedkvaliteten er helt i top… og der er virkelig mange billeder at vælge imellem.

Fotohandleren giver desuden mulighed for at dele motivet over flere lærreder. Det synes jeg, giver rigtig gode muligheder for at lave noget, der er lidt anderledes. På den måde kan du lege med rigtig store størrelser eller dele dit motiv op på forskellige spændende måder.

Som sagt, er det nemt og hurtig at bruge, når først du har motivet på plads. Proceduren for bestilling er utrolig enkel og overskuelig med kun ganske få trin. Få dage senere har du dit foto på lærred.

Når du vælger dit motiv, skal du HUSKE, at lærredet bukkes omkring rammens kant – hvilket betyder, at det yderste af dit motiv ”forsvinder” omkring kanten. Dette skal du have i tankerne, når du vælger motiv og det kan godt drille lidt, første gang du bruger systemet

Mørke farver bør have en coating

Sitet skriver tydeligt, at det er en god idé at vælge en coating, hvis man har meget sort farve på sit motiv. Og det er helt sikkert korrekt, for den sorte farve smitter af og får utrolig let skader, selv ved mindre slag. Jeg er nok tilbøjelig til at mene, at coating skulle være standard, hvis der er meget sort på dit foto. Desværre er en coating en ret stor ekstraudgift.

Læs mere:

.